• Lorem ipsum

Hoe werkt een Transferdruk?

Wat is een Transferdruk?

Bij een transferdruk wordt een gespiegelde afbeelding met transferpapier op kleding gedrukt. Een transferdruk wordt vaak gebruikt voor een design met veel verschillende kleuren. In vergelijking met een zeefdruk is een transferdruk een beter alternatief voor kleine oplagen. Een Transferdruk is ook erg handig voor bestellingen waarbij ieder kledingstuk een andere opdruk moet krijgen. Denk aan truien met ieder een eigen naam. 

Hoe gaat een Transferdruk in werking?

In onze werkplaats wordt de afbeelding voorbereid om geprint te worden. Voordat wij de afbeelding kunnen printen, zorgen wij er eerst voor dat de lijnen waar de printer de transferfolie los snijdt ingesteld worden. De Transferfolie bestaat uit twee lagen. De bovenste laag is de transferlaag waarop geprint wordt. De tweede laag houdt de bovenste laag op zijn plek. De printer snijdt de folie alleen in de bovenste laag. De stukken die overblijven worden van de folie afgepeld.

Omdat de geprinte zijde naar boven moet staan, worden de transfers overgebracht op applicatietape. De onderste laag van de transferfolie wordt weggehaald. De transfers zijn nu klaar om op de kleding gedrukt te worden.

De te bedrukken kleding wordt op een pallet gespannen. De transfer wordt tot in de puntjes op de kleding gepositioneerd. Om het kledingstuk te beschermen tegen de hitte van de hittepers wordt een speciaal hittepapier tussen de pers en het kledingstuk neergezet. De hittepers wordt meerdere keren op de kleding met de transfers gedrukt. 

Na de eerste keer zit de transfer al vast aan de kleding en kan de applicatietape voorzichtig worden verwijderd. De tweede keer persen zorgt ervoor dat de transfer en het kledingstuk aan elkaar blijven zitten.

Geen producten gevonden...