• Lorem ipsum

Cadeaus graveren met je eigen design

Wat is graveren?

Computerondersteund graveren is een proces waarbij gegraveerde ontwerpen worden gemaakt met behulp van gespecialiseerde software en apparatuur. In dit proces wordt het ontwerp eerst gemaakt of gedigitaliseerd met behulp van graveersoftware, waarna het ontwerp wordt overgebracht naar een graveermachine. De machine gebruikt een klein, draaiend gereedschap, een frees genaamd, om het ontwerp in het oppervlak van het materiaal te snijden.

Er zijn verschillende soorten graveermachines die gebruikt kunnen worden voor computerondersteund graveren, waaronder roterende graveermachines, lasergraveermachines en freesmachines. Het type machine dat wordt gebruikt hangt af van het materiaal dat wordt gegraveerd en de mate van detail en precisie die voor het ontwerp nodig is.

 

Hoe graveren wij?

Om een gegraveerd ontwerp met behulp van een computer te maken, maakt of importeert de gebruiker eerst het ontwerp in de graveersoftware. Met de software kan de gebruiker het ontwerp aanpassen, inclusief de grootte, positie en diepte van de gravure. Zodra het ontwerp klaar is, wordt het overgebracht naar de graveermachine, waar de snijder de instructies in het ontwerp volgt om de gravure in het oppervlak van het materiaal te snijden. De afgewerkte gravure kan dan naar wens worden gepolijst of afgewerkt. Computerondersteund graveren wordt veel gebruikt in een verscheidenheid van industrieën, waaronder juwelen, bewegwijzering en onderscheidingen en erkenning.

 

 

Geen producten gevonden...